x-logo
инвестиция в старо или ново строителство с XNVD

Плюсове и минуси на инвестирането в ново строителство

имоти
инвестиране в имоти
недвижими имоти
покупка на имот

 Публикувана на

Плюсове и минуси на инвестирането в ново строителство

имоти
инвестиране в имоти
недвижими имоти
покупка на имот

 Публикувана на

инвестиция в старо или ново строителство с XNVD

Ново срещу старо: плюсове и минуси на инвестирането в ново строителство

Инвестицията в имот е сериозна, запомняща се и важна стъпка в живота на всеки от нас. Без значение дали става дума за жилище или бизнес имот, подробностите и малките подводни камъни около реализацията са много, а предприемането на такъв ход често се свежда до въпроса имотът ново строителство ли да бъде или не?

Какво се разбира под „ново строителство“ ?

В жаргона на пазара на недвижими имоти, под ново строителство се разбира незавършеното проекти – имоти без Акт 15. Въпреки че не са завършени, те могат да бъдат закупени. Именно това представлява инвестицията в ново строителство. Разбира се, такъв тип реализации имат както своите плюсове, така и своите минуси:

Предимства на ново строителство:
Предварителното договаряне на цената е защита срещу повишаването ѝ на база поскъпване на необходимите материали за завършване на цялостния строеж, т.е. цената на вашия имот няма да се влияе от покачването на цените в най-различни сфери;
Имате възможност за договаряне на разсрочено плащане, което осезаемо ще олекоти семейния или фирмения бюджет;
Довършителните дейности по имота са съобразени с желанията на купувача – можете да избирате до какво ниво да бъде готов вашия имот. Някои клиенти предпочитат да влязат в напълно готово жилище или офис, докато други предприемат коренно различни действия и поемат в свои ръце довършителните дейности;
Иновации в строежите – при инвестицията в новопостроен имот си спестявате главоболия, свързани с подмяна на стари и неработещи инсталации – ВиК, електричество и т.н. Изборът на ново строителство гарантира качествено изпълнение както по невидимите части, така и стилна и съвременна външна фасада, което повишава стойността на имота за в бъдеще;
Осъвременените методи на строителство са гаранция за по-висока енергийна ефективност, което от своя страна би ви спестило разходи за отопление в дългосрочен план.
Недостатъци на новото строителство, с които няма да се сблъскате, ако инвестирате във вече завършен имот:
Разбира се, на първо място е рискът, който всеки купувач поема, инвестирайки в имот, който на практика все още не съществува.
Срокът за изпълнение на проекта – период, който винаги може да се удължава по ред причини;
Несигурността дали всички поети от продавача на имота ангажименти ще бъдат изпълнени и с какво качество. От тази гледна точка е важно да инвестирате в имот, който се строи от доверена компания, с изградено име и множество гаранции за качество, а нашите реализатори са тези, които могат да ви насочат в правилната посока!
Липса на юридически права върху имота – купувачът на имот на зелено може да сключи с фирмата продавач само предварителен договор, който няма същата тежест като валиден договор за продажба, тъй като не е законно да се сключи окончателен договор преди достигането на поне груб строеж.
Квадратурата – един въпрос, който често се оказва неясен за купувачите. За разлика от вече съществуващите имоти, построени преди 1991 година, при новото строителство площта се изчислява по малко по-различен начин. В квадратурата на всеки имот се включват и общите части, заедно с таванските и подземните помещения. Докато в площта на старите имоти влиза само ¼ от терасите, то при новото строителство в квадратурата се включва цялата площ на всички тераси, които имотът притежава.

ДРУГИ НОВИНИ

Опазване на наследството: привлекателността на реставрираните исторически имоти в България

Опазване на наследството: привлекателността на реставрираните исторически имоти в България

България е държава, която за разлика от много други може да се похвали с изключително богата история и респективно множество стойностни исторически обекти. Те носят в себе си духа на миналото и специфичните черти на историческата епоха, в която са били създадени. За разлика от държави с по-голямо население и размери, България прелива от културно-исторически обекти и много, много изоставени исторически имоти – къщи и обществени сгради, които на фона на лъскавите модерни сгради не привличат вниманието на инвеститори, архитекти, купувачи и продавачи на имоти, опериращи на пазара.

За съжаление, в наши дни много често такъв тип имоти рядко се ценят, тяхната стойност се подминава и доста често се предпочита застрояване на тяхно място вместо реставрацията им. А реставрирането е не само начин да опазим историческото наследство на страната си, но и форма на оригиналност и индивидуалност, която и до ден днешен остава без аналог.

Всяка историческа епоха се отличава с различен стил с характерни черти, които запазват в себе си историята и спецификите в архитектурата, наложени през този период. В наши дни, строителството определено е еднотипно, отразяващо предпочитанията и мирогледа на съвременното общество, като строежите, на които сме съвременници, също имат своята красота и уникалност. Но не можем да отречем, че на фона на модерните сгради, старинните имоти определено грабват вниманието и успяват да впечатлят както самите нас, така и чужденците, които живеят в България.

Поради тази причина, реставрирането на исторически имоти е една страхотна инвестиция, която ще ви донесе не само огромно удовлетворение, но и добри доходи при евентуално решение за продажба. Историческите имоти нямат аналог, тъй като тяхната епоха е вече отминала и стила, в който са построени, също безвъзвратно е отминал. Влагайки средства в един такъв имот, вие на практика се сдобивате с нещо уникално, неповторимо, притежаващо много по-висока стойност от модерен, съвременен имот. След проучване на пазара, специалистите от XNVD категорично заключават, че ценителите на имоти определено биха вложили средствата си в реставриран исторически имот, като тук говорим за вложители на европейско, а не само на национално ниво.

Едновременно с това, с решението да реставрирате исторически имот вие влагате средства както в бъдещето, така и в миналото и съхранявате историята и красотата на отминалите години, които няма как да бъдат пресъздадени, освен ако не бъдат опазени от самите нас. Реставрирайки имот вие имате принос не само в пазара на имоти, но и в опазването на българските исторически ценности.

Превръщането на тази дейност в тенденция и предпочитание на българската нация при инвестиране в имот зависи само и изцяло от нагласите на нашето общество и възпитанието, което даваме на децата си. Решението за реставрация или за закупуване на реставриран имот ви дава бижу, което едновременно е неповторимо както в сравнение с останалите имоти от тази епоха, така и в сравнение с модерните сгради, които преобладават в наши дни.

стратегии за изграждане на лоялност

5 лесни стратегии за изграждане на лоялност на клиентите в областта на недвижимите имоти

Един от важните фактори за осъществяването на успешни реализации, в които и двете страни са доволни, е доверието. Както добре знаем, без значение за коя професионална сфера говорим, лоялността и доверието се градят бавно, трудно и имат своите специфични изисквания. Клиентите са критични и недоверчиви, което е абсолютно тяхно право, а специалистите от своя страна – винаги устремени да изградят дългосрочна връзка с тях. Това важни с пълна сила и за областта на недвижимите имоти.

В динамична и пренаситена с компании сфера като нашата, да спечелиш доверието на клиента и да изградиш лоялност, партньорство и приятелство, е наистина трудна задача, но за реализаторите от XNVD това е просто поредното вълнуващо предизвикателство. А ние обичаме предизвикателствата и за нас е удоволствие да се справяме с тях ежедневно!

Това, което ни носи истинско удовлетворение от работата е, че няма ден, в който да не се налага да покоряваме нови върхове отново и отново, а единствената ни цел е да покажем на нашите клиенти, че работим с тях като с партньори и заедно градим пътя към реализирането на техния проект. По този начин, изграждането на доверие и лоялност се превръщат в естествен процес, а не в самоцел. Как го правим?

  1. Винаги работим с реални факти и анализи

Това е едно от най-важните правила в областта на недвижимите имоти, тъй като тенденциите в сферата се променят много бързо и лавират в много сериозни граници – често са на двете крайности! Поради тази причина е важно да сме винаги запознати с последните трендове в сферата и да разполагаме с достоверни анализи, на които да се опрем, когато насочваме своите клиенти.

  1. Бързина и коректност по време на работа

Ние ценим както собственото си време, така и времето на своите клиенти и осъзнаваме, колко е важно да бъдем винаги на разположение, когато става въпрос за работа. Поради тази причина, бързината и коректността са приоритетни точки на всеки реализатор от XNVD. Бързаме много, когато е възможно и забавяме темпото, когато е необходимо, но винаги оставаме коректни към своите колеги и клиенти, като ценим достойнството и неприкосновеността на всеки от тях.

  1. Индивидуален подход

Въпреки че в нашата индустрия в крайна сметка се свежда до покупко-продажба на имоти или тяхното отдаване под наем, то всеки един случай е различен сам по себе си и изисква различен подход, защото всеки клиент е с индивидуална история, желания и характер. Ние от XNVD се вслушваме във всеки детайл, който ви вълнува и изграждаме подход на работа спрямо нуждите на клиентите си, а това винаги носи след себе си трайни приятелства и сериозни бизнес партньорства!

  1. Обективност, честност, прозрачност

Не винаги това, което се случва на пазара на недвижими имоти е в полза на клиентите ни и понякога реализирането на проекта изисква повече от предвиденото време и средства. Ние не си спестяваме тези подробности! Без значение дали фактите ще се харесат на нашите клиенти, или не – ние се стремим да запазим своята обективност и честност и да представяме фактите и информацията такива, каквито са. Именно по този начин успяваме да спечелим сърцата на хората, с които работим и да разчитаме на разбиране от тяхна страна, без което успешните проекти биха били невъзможни.

  1. XNVD – професионализъм, партньорство, приятелство

Високото ниво на професионализъм на всеки един от екипа на XNVD, в комбинация с дългогодишния опит и постоянното себеусъвършенстване са онова, което ни отличава от останалите. Ние познаваме пазара на недвижими имоти и неговите тънкости и това е основната причина, поради която не спираме да го анализираме – просто, защото той е безграничен! Такива са и идеите, желанията и нуждите на клиентите.  Нашата основна цел е да превърнем срещата с непознат в дълготрайно партньорство, базирано на приятелство и много успешни реализации в бъдеще. Те ще бъдат както рентабилни, така и удовлетворяващи за всички участници в процеса!

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.