x-logo
продажба на имоти от XNVD.BG

Избор на правилния квартал: Фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате имот

имот
имоти
покупка на имот

 Публикувана на

Избор на правилния квартал: Фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате имот

имот
имоти
покупка на имот

 Публикувана на

продажба на имоти от XNVD.BG

Консултантите на XNVD са магьосници и това е неоспорим факт, но както знаем винаги има неща, с които трябва да се съобразим при избора на имот и които трябва да съчетаем по максимално добър начин, за да успеем да превърнем целта в изпълнена, а мечтата – в сбъдната. Поради тази причина е от изключителна важност да имате ясни изисквания към имота, който ще купувате, да сте наясно с кои елементи бихте направили компромис и кои на всяка цена трябва да присъстват. Много от подробностите се оказват недообмислени в хода на избор на имот – клиентите се замислят за тях едва когато консултантът ги постави като въпрос и това удължава достигането до крайната цел.

Едно от най-важните пера при избор на имот е местоположението. Лесно е да посочим един желан квартал и да се фокусираме върху него, но факторите около всяко местоположение са много и няма място, което да притежава само плюсове. Преценявайки плюсовете и минусите спрямо личите ни предпочитания и изисквания можем много по-лесно да вземем категорично решение. А нашите реализатори винаги изискват максимума и се стремят да постигнат и невъзможното при избор на имот. Дайте им ясни опорни точки и вижте на какво са способни! Но за тази цел е важно да съобразите някои основи фактори при избора на местоположение, защото то е една от първите стъпки при критериите за имот след бюджета и площта:

Начинът ни на живот определя и приоритетните ни точки при избор на имот. Важно е да сме наясно дали искаме този имот да бъде в близост до работното ни място, или държим да е удобно за децата ни от гледна точка на учебни заведения. Съображенията трябва да включват още болнични заведения и/или институции, ако често посещаваме такива и това би ни улеснило.

Всеки квартал си има своите предимства и недостатъци и всеки от нас има своите виждания за бъдещето. Изяснете си какво всъщност е важно за вас – добрата инфраструктура, сигурността и безопасността, степента на застрояване и озеленяване, наличието на детски градини, училища и площадки – мастър консултантите на XNVD могат да открият всичко в едно, но е важно това да се знае предварително, за да не се окаже пренебрегнат някой важен фактор.

Често характеристика на почти всеки имот в продажба е „разположен на комуникативно място“, но както добре знаем, в големите градове „комуникативно място“ може да означава много различни, а и дори непрактични за частния случай места. Съобразете местоположението на имота с вашето ежедневие и изберете локация, която е максимално подходяща за вас – транспортни връзки, които ви вършат работа, а не много на брой такива, от които нито една не бихте използвали. Обърнете внимание на трафика в района, видовете обществен транспорт, паркоместата и общото състояние на пътищата.

Удобствата в района са следващия важен елемент – козметични салони, ресторанти, заведения за бързо хранене, търговски центрове, денонощни аптеки – колкото и да смятате, че е задължително всяко от тези звена да присъства във всеки квартал, има и такива места, които не са толкова добре устроени и много от важните точки липсват. Уверете се, че всичко, от което имате нужда, ще ви бъде на една ръка разстояние!

И не на последно място – заобикалящата среда в квартала. Важно е, по възможност да се запознаете с целия квартал и да обърнете внимание на благоустройството – има ли достатъчно паркове, градинки и зеленина като цяло. Презастрояването е сигнал, че изгледите за в бъдеще не са много добри и зеленината едва ли ще се увеличава, а напротив. Спокойствието също е много важно – има ли много движение, наблюдава ли се голям човекопоток по всяко време на денонощието? Обърнете внимание и на поддръжката на избраната от вас локация – чистота, осветление, постройки и площи в близост.

Всички тези елементи са от съществена важност при избор на местоположение преди закупуване на имот. Не забравяйте, че влизате в това неповторимо предизвикателство с XNVD и нашите реализатори са наясно и с най-тихите и пусти улички около предлаганите имоти – от вас се изисква само да попитате и да попивате професионални съвети!

ДРУГИ НОВИНИ

инвестиране в къща в град София

Съвети за недвижими имоти: Защо си заслужава да инвестираме в къща в град София?

Както вече споменахме, един от двигателите в процеса на работа на реализаторите от XNVD е постигането на отлични крайни резултати и истинско удовлетворение у клиента от мечтата, превърнала се в реалност. За тази цел са необходими: знания, усет към детайла и мисъл за нуждите и желанията на всеки един клиент – независимо дали се отнася за продажба или покупка. От тази гледна точка нашите консултанти, благодарение на дългогодишния си опит и висок професионализъм, ви дават няколко златни аргумента защо си струва инвестицията в имот в София и то в не какъв да е – а в къща!

Инвестицията в имот винаги е подходящо решение от финансова гледна точка, стига да изберете правилно имота и вложението наистина да си струва. А консултантите на XNVD са тук именно за тази цел – да ви помогнат да се ориентирате добре сред изобилието от предложения на пазара за недвижими имоти.

Защо да изберем точно София?

Дори и да не сте жители на града и да нямате намерение да се изнасяте там в даден момент от живота си, предимствата му пред останалите градове в страната са неоспорими и несравними. В сравнение с всеки друг голям български град, София търпи постоянно развитие във всички посоки – инфраструктура, благоустройство, нива на инвестиции от разнообразни инвеститори, качество на живот. Кварталите, измежду които можете да избирате, са много и всеки от тях предлага различни възможности, но трудно можете да се озовете в локация, която няма своите предимства. Това от своя страна означава, че имотите в този град са с постоянна тенденция към увеличаване на стойността си и вложението, което сте направили днес, ще ви се възвърне многократно утре.

Какви са предимствата в такава инвестиция?

Къща под наем – София е градът, в който винаги се търсят жилища под наем при това от всякакво естество. За разлика от други градове, в които тенденцията е за отдаване под наем сезонно или за период от 3-5 години (университетско образование), в София се отдават имоти под наем дългосрочно. Поради тази причина, инвестицията в къща си струва най-много, ако тя се намира в София, тъй като вероятността някой да наеме къща под наем в друг град е много малка. Това е и опция за получаване на пасивен доход, но с по-бавна възвръщаемост. По този начин разполагате едновременно със собствен имот и със сигурен доход ежемесечно. Освен това, големите имоти носят на собственика си по-висок наем и имат по-малък оборот на наематели, което е гаранция за сигурност както за вашия доход, така и за запазване доброто състояние на имота.

House Flippingтова е стратегията, при която един имот се купува с цел да се препродаде с печалба след някакво вложение в него. Консултантите от XNVD ще ви насочат максимално правилно както в процеса на покупката, така и в последващата продажба – те ще се погрижат да открият най-изгодната къща на стойност под средната цена за кв.м., която е с качествено строителство и си струва вложението!

Къща за живеене – инвестицията в къща в София с цел живеене в нея също е добра, смислена и обоснована. Дори и да решите да напускате града, оставате със стойностен имот, който винаги може да бъде отдаван дългосрочно или краткосрочно под наем или препродаден на значително по-висока цена отколкото е закупен, тъй като столицата представлява предпочитана локация, повишаваща цената на имотите и особено на къщите!

как да продадем имота си

Продавате своя имот? Как да го направите по-атрактивен за потенциалните купувачи?

Реализаторите в XNVD са отборни играчи и винаги са готови за съвместно сътрудничество, имат план за действие и влизат в играта с ясна стратегия за сигурна победа. И ако някои от идеите им на първо четене ви се струват странни или нелогични, то бъдете сигурни, че в това са скрити тънкостите на успеха, които никой друг не би ви разкрил. За какво говорим ли? За това, как можете да направите имота си неустоимо желан за всеки купувач!

На първо място трябва да сте готови да се доверите на нашите консултанти – те не са брокери, а реализатори, които знаят как да сбъдват мечтите на клиентите, доверили се на Х. Важно е да  следвате съветите им, за да сте сигурни, че крайният резултат ще бъде не просто удовлетворяващ, а надминаващ всички ваши очаквания.

На какво е важно да обърнем внимание преди да обявим имота си за продажба?

Съвет от чужд човек – кому е нужен ли? Дотолкова сте свикнали с имота си, че вероятността да успеете обективно да го погледнете от различна перспектива е почти нулева. Допитайте се до няколко странични човека и всеки от тях ще ви представи различна гледна точка за един и същ имот, което ще ви помогне да изведете почти всички възможни промени, които можете да направите, за да превърнете имота в по-атрактивен и привлекателен за купувачите.

Екстериор – и най-стилно обзаведения имот би се превърнал в предизвикателство за продажба, ако отвън има лош търговски вид. Погрижете се за визията около имота си – двор, външни стени, покрив, прозорци, вход и стълбище – така първото впечатление, което ще създаде имотът ще бъде положително и вероятността за желание за покупка ще се увеличи многократно.

Сравнявайте и наблягайте на предимствата – ние от XNVD със сигурност си падаме по уникалното, различното, индивидуалното! Доказано от нашия опит, това важи и за купувачите – всеки иска да се сдобие с имот, който би притежавал детайли, отличаващи го от останалите в категорията му. Затова – наблягайте на отличителните характеристики на вашия имот, когато го представяте пред нашите реализатори, а ние ще се погрижим за останалото!

Детайлите – малките камъчета, които обръщат каруцата – имайте предвид, че клиентите са капризни, детайлни и с ясни изисквания. Поставете се на тяхно място – и вие бихте искали да получите най-доброто за парите, които сте готови да дадете. Затова се вгледайте хубаво във всички детайли на имота си и при необходимост вложете малко, за да получите много повече! Осветителни тела, ключове, прагове и всякакви уж несъществени неща могат да превърнат имота ви в истинско бижу!

На пазара на недвижими имоти за първи път в лицето на партньорите от „Х“ можете да се възползвате от услуга, непозната до сега: „КРАСИВ ДОМ“  – благодарение на нашите дезайнери НИЕ ще направим допълващо обзавеждане и аранжиране на цялото жилище, така че то да придобие вида, в който всеки поглед би се спрял и би го припознал като своето място – мястото където да прекара най-съкровените си моменти (сам със себе си или със семейството)! Възползвайки се сега можете да получите услугата ни като бонус към пакета от всички услуги на „Х“!

Поправете необходимото и почистете като за последно! – нивото на хигиена винаги си личи от километри, а това е и фактор, който говори за цялостната поддръжка на имота във времето назад. Освен това, много детайли често могат да бъдат поправени за наистина бюджетни суми и да придадат по-стегнат, спретнат и прилежен вид на имота, но собствениците неглижират това. Инвестициите в имот, който ще се продава, са вложения, които със сигурност биха се отразили на печалбата ви от предстоящата сделка. Опитът на нашите консултанти сочи, че в повечето случаи спестяването от малки детайли дава сериозно отражение върху крайната печалба от всеки имот. Дайте от себе си, за да получите много повече от това, което сте си представяли.

С XNVD мечтите стават реалност, а граници за целите и амбициите не съществуват!

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.