x-logo
Рисковете да продадете своят имот сами

Рисковете да продадете своят имот сами

 Публикувана на

Рисковете да продадете своят имот сами

 Публикувана на

Рисковете да продадете своят имот сами

Да започнем от това, че е неприятно…Неприятно е да се окажеш в положение, в което искаш да направиш нещо, но сферата ти е толкова чужда и непозната, че всяка следваща стъпка те навежда на мисълта, че вече си сбъркал.

XNVD – доверен приятел, партньор и съветник в продажбата на имоти

Рисковете от самостоятелната продажба на имоти са много и най-различни и не би било редно да се стига до тях по каквито и да е причини, като се вземе предвид, че реализаторите от XNVD съществуват и няма нужда да си причинявате излишен стрес, напрежение, загуби и нерви.

Богатият ни опит ни е показал, че в по-голямата част от случаите, хора, които са предприели такива крачки, впоследствие са съжалили не само за това, че са изгубили част от възможната си печалба, но и за това, че са изхабили доста повече психически и времеви ресурс, отколкото са очаквали.

Защо се получава така?

Основната причина е, че пазарът на недвижими имоти е една от най-динамичните и бързопроменящи се сфери, което я прави плаваща, несигурна и тясноспециализирана. На практика е почти невъзможно да се занимавате с нещо друго и едновременно с това да сте наясно какво се случва в този сектор, кои са добрите практики, какви са новостите и върху кои тънки моменти трябва да се фокусирате. Както всяка ниша, така и тази си има своите особености, които се научават с много труд, време, усилия, опит и разрешаване на разнообразни казуси. А реализаторите от XNVD правят точно това… по цял ден! А понякога дори и през нощта!

Кои са рисковете, които ви заплашват, ако решите да продавате недвижимия си имот сами?

Цена

Когато става въпрос за продажба, в съзнанието на всеки човек на първо място винаги стои цената. И тя наистина е на първо място. Един от най-големите рискове при продажбата на недвижим имот без съдействието на специалист е определянето на цената.

Това е специфичен детайл, от който зависи цялостната ви печалба. Колаборацията със специалист в областта на недвижимите имоти е от съществена важност, защото професионалистите в продажбите са запознати с последните тенденции в сферата и са наясно с правилната оценка на имота за продажба.

От обява до продажба: много е лесно, нямам нужда от съдействие

Цената вече е определена, но имотът не се продава и си стои с хубавата цена без да има кой да я заплати… маркетинг! Другият специфичен момент, с който едва ли бихте могли да се справите сами. Маркетингът на недвижими имоти е много, много особен и отличителен и играе решаваща роля за сключването на сделка. Между понятията „обявен за продажба“ и „продаден“ стои един XNVD реализатор, който с лекота ще ви доведе до успеха.

XNVD – партньори, които наистина си заслужават

Сигурно си представяте с каква лекота се случва всичко – снимки, обява, няколко телефонни разговора и вече черпите, че всичко е минало. А ако не се окаже толкова лесно?

Главоболията около цялата документация и безпроблемната продажба на имот могат да бъдат много големи, ако не сте запознати в дълбочина с всички детайли, закони и правила, свързани с дейността с недвижими имоти.

На фона на всички други ангажименти, свързани с личния и професионалния ви живот, нужно ли е да навлизате в дълбоки и непознати за вас води, вместо да наблюдавате процеса отстрани и да се наслаждавате? Доверете се на специалистите от XNVD, които знаят какво правят и как да го направят по начин, който е от ваша полза!

ДРУГИ НОВИНИ

имоти

Защо лятото е подходящо време за смяна на имоти?

Пазарът на недвижими имоти е динамичен сектор, където времето може значително да повлияе за успеха на реализациите и потенциалната продажба на имот. За мнозина лятото се очертава като идеален период за смяна на жилище. Ако сте любопитни защо летният период се смята за най-доброто време за преместване, продължете да четете.

Времето и по-дългите дни

Една от най-убедителните причини да обмислите преместване през лятото са благоприятните климатични условия. Лятото обикновено предлага ясно небе и приятна температура, което прави процеса на разглеждане на имоти и транспортна логистика много по-лесен. Според Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) добрите метеорологични условия позволяват на потенциалните купувачи да изследват имотите на дневна светлина, подчертавайки по-ефективно характеристиките на дома и околностите. Освен това по-дългите дневни часове разширяват прозореца за огледи на имоти, осигурявайки гъвкавост както на купувачите, така и на продавачите да планират срещи след работно време или през уикендите.

Пазарна активност и запаси

През летните месеци често се наблюдава скок на пазарната активност. Данните показват, че обявите за имоти достигат пика си през това време, предлагайки по-широк избор за потенциални купувачи. Този увеличен инвентар означава, че купувачите имат повече възможности за избор, което им позволява да намерят имот, който най-добре отговаря на техните нужди и предпочитания. Освен това, повишените нива на активност водят до по-конкурентен пазар, което може да бъде изгодно за продавачите, които искат да постигнат по-високи цени за своите имоти. Повишеното търсене също ускорява процеса на транзакция, намалявайки времето, през което имотите остават на пазара.

Семейни и образователни съображения

За семейства с деца в училищна възраст лятото осигурява дълга почивка в академичния календар, което го прави подходящо време за преместване, без да прекъсвате учебната година. Този период позволява на децата да се адаптират към нова среда и да намерят нови приятели преди началото на новата учебна година. Според проучване семействата предпочитат да се местят през лятото, за да сведат до минимум въздействието върху образованието и социалния живот на децата си. Това съображение е от решаващо значение за поддържане на стабилност и приемственост за най-малките членове на семейството.

Икономически фактори

Икономическите тенденции също играят роля за превръщането на лятото в привлекателно време за смяна на имоти. В исторически план цените на имотите са склонни да се стабилизират или леко да се повишават през летните месеци, осигурявайки предвидим пазар както за купувачите, така и за продавачите. Освен това лихвените проценти по ипотеките често остават благоприятни, повлияни от по-широките икономически условия и парични политики. Лихвите по ипотечните кредити са склонни да бъдат конкурентни през лятото, което позволява на купувачите да осигурят по-добри финансови реализации. Тази икономическа среда може да облекчи финансовата тежест от закупуването на нов дом, което го прави стратегически разумно решение.

 

Лятото предлага уникална комбинация от благоприятно време, повишена пазарна активност и стабилни икономически условия, което го прави оптимално време за смяна на имоти. Семействата могат да се възползват от по-плавния преход, докато купувачите и продавачите могат да се възползват от динамичния и конкурентен пазар. Както винаги, от съществено значение е да вземете предвид личните обстоятелства и да се консултирате с реализаторите от XNVD, за да вземете информирани решения.

имоти

Нарастващата тенденция за по-малки и по-достъпни имоти

Ако до скоро беше много модерно и престижно всеки да притежава огромен имот, в който има множество стаи, разбира се, повечето неизползваеми, то към днешна дата тенденциите определено са променили посоката си.

Малките и кокетни жилища започват да се превръщат в основно търсене от страна на купувачите на недвижими имоти и тази потребителска нагласа определено е обоснована.

По-малко жилище – повече възможности

И тази зависимост се отнася за множество аспекти. Малките имоти носят със себе си голям набор от предимства, които ги правят все по-търсени и предпочитани:

Цената на малкото жилище – предимство от първостепенна важност

Разбира се, няма как да не започнем от нея. Логично е, че по-малка квадратура на имота би ви струвала по-малко средства. Което означава, че само по-себе си, по-малкото жилище винаги е по-достъпно за закупуване.

По-голяма свобода в управлението на финансите

Инвестирайки по-малка сума в имот, вие разполагате както със собствено жилище, така и с повече свободни средства, които да използвате за множество други неща: развлечения, образование, екскурзии или възвръщаеми инвестиции.

По-малко допълнителни разходи, свързани със самия имот

Квадратурата на имота е определяща за множество съпътстващи разходи, които се движат заедно с всяко жилище:

  • Енергийна ефективност: едно перо, което е от огромна важност. По-малките жилища се отопляват много по-лесно и едновременно с това комфортът в тях е максимален. Разходите за ток ще бъдат оптимални, а крайните резултати – възможно най-добри.
  • Поддръжка: хигиената и цялостната поддръжка на малките жилища е много по-лесна и едновременно с това по-качествена. Големите имоти са предпоставка за повече последващи инвестиции в различни сфери, докато малките жилища биха ви улеснили многократно от тази гледна точка.
  • Разходи към държавата: данъците и таксите, свързани с малките имоти, са в пъти по-малки отколкото тези на по-големите домове.
  • Инвестиции в личен комфорт и уют: по-малките жилища ви дават по-голяма възможност да инвестирате в по-качествени мебели и декоративни елементи, защото изискват по-малко обзавеждане и по-малка площ за отремонтиране. Това, от своя страна, ви позволява да се създадете едно пространство, което едновременно отговаря на личните ви представи и ви кара да се чувствате изцяло в свои води. От друга страна, колкото по-качествени мебели и декорации закупите, толкова по-вероятно е да са устойчиви и надежни във времето и да не се налага последваща реинвестиция.

Малкият имот е по-лесен за продажба

Вероятността да продадете по-лесно и по-бързо малък имот е много по-голяма отколкото да намерите купувач, на голямо жилище със специфично разпределение на площта. Малките имоти са много по-търсени и предпочитани заради предимствата си и това ги прави лесни за продажба и често времето от обявяването на жилището за продан до закупуването му е много по-малко от очакваното.

Перфектни за дългосрочно или краткосрочно отдаване под наем

Огромна рядкост е наематели да си търсят голямо жилище. Често причините, поради които някой търси дом под наем, са свързани с временни обстоятелства и почти никой не би искал да отделя месечно много пари за голям имот, който в бъдеще няма да притежава. От тази гледна точка, без значение дали говорим за дългосрочно отдаване под наем (за живеене в имота) или краткосрочно (отдаване само за нощувки), малките имоти са много по-предпочитани.

XNVD: Реализатори, които са до Вас и при покупка, и при продажба

С дългогодишен опит в сферата на недвижимите имоти, реализаторите от XNVD са ваш доверен партньор във всяка крачка, свързана с покупко-продажбата на жилище. Доверете се на специалистите, които ще Ви насочат към най-подходящите сделки за вас и превърнете покупко-продажбата на имот в истинско удоволствие.

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.