x-logo
Чарът и предимствата на недвижимите имоти на брега на морето

Чарът и предимствата на недвижимите имоти на брега на морето

 Публикувана на

Чарът и предимствата на недвижимите имоти на брега на морето

 Публикувана на

Чарът и предимствата на недвижимите имоти на брега на морето

Неведнъж сме споменавали, че инвестицията в имот е едно от най-рентабилните и перспективни вложения, тъй като пазарът на недвижими имоти е проследим и се анализира по много различни критерии. Разбира се, от голямо значение е в какъв имот ще вложите средствата си. Вижте, кои са предимствата на недвижимите имоти, разположени на брега на морето и защо си струва да направите такава покупка:

 1. Имотите на първа линия са склонни да постигат висока възвръщаемост на инвестицията

Въпреки че вероятно купувате жилище като дългосрочен актив, трудно е да се отрече инвестиционният потенциал, който имат плажните имоти. Недвижимите имоти на брега на морето обикновено се развиват много добре с течение на времето и има много голяма вероятност вашата къща на плажа да поскъпне, докато я притежавате. Често се казва, че недвижимите имоти са една от най-добрите инвестиции, а имотите на плажа са едно от най-добрите места за начало на такова начинание. Въпреки че те често са скъпи за закупуване, техните стойности обикновено нарастват значително с течение на времето. Това е особено вярно за райони, които са на прага да се превърнат в основни туристически центрове, но важи и за най-популярните плажни зони.

 1. Животът близо до плажа води до намалени нива на стрес

В няколко проучвания е клинично доказано, че животът близо до плажа е много полезен за вашето здраве. От успокояващите звуци на морските вълни до увеличените количества витамин D от целогодишното слънце, вашето здраве вероятно ще се подобри по някакъв начин, ако живеете близо до плажа – дори и да не промените ежедневието си. Морският бриз и продължително слънчево греене предлагат ползи за здравето, които са уникални за крайбрежните райони и са основно предимство на живота близо до плажа.

 1. Хората, живеещи близо до плажа, са склонни да водят по-активен начин на живот

Въпреки че се твърди, че морският бриз и слънчевата светлина правят чудеса за вашето здраве, е установено, че хората, живеещи близо до плажа, са по-склонни да водят по-активен начин на живот, отколкото живеещите на други места. От близостта до плажа до по-топлото време през цялата година, плажните райони са склонни да вдъхновяват жителите да излязат и да се движат повече. Във време, когато заседналият начин на живот е станал много разпространен, това предимство е невероятно ценно и може да добави щастливи години към живота ви.

 1. Популярните плажни зони са пълни с удобства и възможности за забавление

Всяка плажна зона има свой собствен чар, но по-големите плажни зони притежават и множество допълнителни удобства. Тези райони често са пълни с водни паркове, разнообразни ресторанти, киносалони, плажни дискотеки и множество други

 1. Плажовете имат едни от най-добрите изгреви и залези

Ако сте любител на природата, знаете, че е доста трудно да се намери по-добро място за изгрев или залез от плажа. Това е така, защото плажовете са разположени точно срещу широко отворен хоризонт. Този безкраен воден участък създава идеалния необезпокояван фон за изгреви и залези, които са едновременно невероятно красиви и успокояващи. Ако живеете близо до плажа, можете да се възползвате от тези гледки толкова често, колкото пожелаете.

 1. Имотите на плажа са страхотни за отдаване под наем

Повечето хора купуват къща на брега на морето, за да им бъде основно жилище. Много други обаче купуват къщи и апартаменти на крайбрежната ивица като втори имот или ваканционен дом. Ако попадате в последната група, можете да изберете да отдавате под наем къщата си на плажа през времето, когато не я обитавате. Къщите на брега на морето и апартаментите са страхотни имоти под наем, тъй като винаги има хора, които искат да посетят плажа и да отседнат в удобни квартири. Това създава уникална възможност за генериране на пасивен доход, който в много случаи може дори да плати месечните ви такси за самия имот.

 1. Имотите близо до брега на морето са чудесни за създаване на семейство и отглеждане на деца

Плажът предоставя много възможности, които просто не са достъпни другаде или поне не в същата степен. Хубавото време позволява на семействата да прекарват повече време навън, което помага на малките деца да изграждат по-силен имунитет. Йодните пари са изключително полезни както за малчуганите, така и за възрастните, а удобството да си винаги до плажа е наистина незаменимо!

ДРУГИ НОВИНИ

жилища

Съвети за по-млади купувачи на жилища: Как да превърнете мечтата си в реалност

Напускането на родителската къща е един специален период от живота на всеки човек, който е обвързан както с много положителни емоции, така и с напрежение около неизвестното – къде ще живея, с кого ще живея, ще успея ли да си закупя жилище или да си намеря апартамент под наем, който да отговаря както на бюджета, така и на изискванията ми… и много, много други въпроси, които възникват един след друг със страшна скорост.

Разбира се, всички въпроси си имат лесни и логични отговори, ако вместо да се тревожите за тях се допитате до правилните хора, а именно – реализаторите от XNVD, които са се специализирали в разрешаването на всякакви казуси, които вълнуват младите купувачи на имоти.

Специални съвети за специални хора: препоръки от XNVD за млади купувачи с големи амбиции

Да, няма да отречем, че закупуването на имот е по-рентабилна, логична и правилна в дългосрочен план инвестиция. Едва ли има някой, който не се е сблъсквал поне няколко пъти с теорията „по-добре месечна вноска за заем, отколкото за наем“. На теория – лесно, на практика – трябва да се обмисли доста по-задълбочено. Защо?

Разгледайте внимателно желанията и нуждите, които имате, когато става дума за закупуване на жилища

Какво означава това? Преценете добре ситуацията, в която се намирате и се опитайте да планирате. Представете си къде бихте искали да живеете и преценете дали сте тип човек, който би се установил с лекота на едно определено място, или притежавате по-скоро авантюристичен тип характер и бихте обиколили България в рамките на няколко години, бягайки от скуката. Ако вашите желания и нужди са по-скоро на етап приключения, отложете закупуването на имот и се насочете към наем, защото това е вариантът, който е по-малко ангажиращ и е по-подходящ за млади хора, които все още не са решили да се установят на едно място.

В случай, че сте от хората, за които домът е и място за живеене, и офис и парти център – закупуването е най-логичната и добра инвестиция, която можете да направите. Да, със сигурност няма да е лесно в началото, но реализаторите от XNVD ще ви покажат, че далеч не е и толкова трудно, невъзможно и страшно. Нека разгледаме върху какво би било редно да се фокусирате преди да направите първите основни стъпки с цел покупка на жилище:

Студентски живот – сладък живот… не се лишавайте от тази широкоспектърна възможност. Класическите 4 години на българския студент са начин както да създадете незабравими спомени с приятели и колеги, така и да си спестите доста средства, които впоследствие да инвестирате в собствен имот. Как? Много лесно – живеейки с приятели и/или колеги за определен период от време. Един чудесен начин, който ще ви помогне да имате добър старт, когато дойде моментът за закупуване на имот.

Допитайте се до реализаторите от XNVD

Защото те са хората, които следят пазара на недвижими имоти, тенденциите в сферата, запознати са с подводните камъни и могат да ви дадат отговори на много важни и съществени въпроси, които да променят изцяло плана за действие:

 • Сега ли е подходящият момент за закупуване на имот?
 • В кой квартал е най-изгодно да се закупи жилище?
 • Струва ли си наистина да се закупи точно този имот на точно тази цена?
 • Кое е по-изгодно в конкретния случай – покупка или наем?

… както и много, много други специфични неща, с които ще се сблъскате, когато навлезете във фазата „ще живея сам!“

имоти

Най-честите причини, поради които хората продават имоти

Голяма крачка е да решите да продадете имота си, особено ако става дума за дома ви. Това означава да преместите семейството си от обичания дом, в нов и напълно непознат. Или пък да смените изцяло местоположението на офиса си, администрацията на сградата си… Изобщо продажбата на недвижим имот, било то обитаем или не, семейно или наследствено жилище, понякога може да окаже доста сериозен дискомфорт или пък напълно обратното – повод за радост, за дълго чакана промяна или нова придобивка.

Казано накратко, зад това променящо живота решение обикновено има убедителна причина и интересното е, че проучванията показват, че все пак са необходими приблизително две години от идеята за продажба до действителното решение да пуснете имота си на пазара.

Кои са най-честите причини за продажба на жилищен имот?

 1. Преместване

Разбира се, преместването води класацията. На хората им се налага да променят местоживеенето си поради различни причини. Може да им е била предложена по-добра работа в друга част на страната; може да им се наложи да се преместят в район за по-добро/по-подходящо училище за техните деца; може да се наложи да се преместят по-близо до възрастните си родители или с цел да намалят продължителността на пътуването си до работа.

Която и да е от гореупоменатите причини, тя често води до продажба на настоящия имот и закупуване на нов.

 1. Нарастване на семейството

Щастливи моменти като появата на деца в семейството често се оказват причина за продажба на текущото жилище, тъй като малчуганите имат нужда от собствени стаи. Първоначалното „ергенско“ апартаментче е напълно достатъчно за влюбена двойка, но с раждането на децата то се оказва не само малко, но и крайно неподходящо за отглеждане на бебета и подрастващи.

 1. Отлитането на децата от семейното гнездо

Когато родителите останат отново сами, защото децата им са поели по своя път, те намират за безпредметно да поддържат голям имот, който има нужда от много повече ресурси – както финансови, така и времеви. В голяма част от тези случаи, хората избират да продадат имота си и да си закупят по-малък, който да отговаря на нуждите към определения етап от живота им.

 1. Промяна в начина на живот

Тук можем да акцентираме върху два варианта:  преместване от града в селото  / преместване от селото в града.

И колкото и неочаквано да е, преместване от града в селото или в значително по-малки градчета се оказва все по-предпочитания начин на живот, въпреки че до много скоро тенденциите бяха в обратна посока.

Най-често се наблюдава при двойки, които създават семейства и се местят от оживен град в район, където децата им могат да имат по-голяма градина, в която да тичат, и където парите от продажбата на техния компактен градски имот могат да им купят много по-голям дом.

Но не само младите семейства предприемат този ход. По-възрастните двойки, в пенсионна възраст, често избират да се отдалечат от натоварения градски живот, за да живеят по-спокойно.

Разбира се,  при други наблюдаваме и обратната тенденция – те избират да се преместят в голям и оживен град, който до скоро не е бил подходящ за тях по ред причини – деца, установена работа и др.

 1. Освобождаване на собствен капитал

Често наблюдавано по разнообразни прични, това е една от най-често срещаните ситуации, когато става въпрос за продажба на имот. Голяма част от хората избират да продадат голямото си жилище или къща, а много често и наследствени имоти, които се предполага, че няма да бъдат обитавани, за да освободят средства, които да използват за други цели – покупка на по-изгоден имот, екскурзия, инвестиция.

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.