x-logo
Устойчиви жилища за продажба в България

Устойчиви жилища за продажба в България

 Публикувана на

Устойчиви жилища за продажба в България

 Публикувана на

Устойчиви жилища за продажба в България

Пазарът на имоти в България е много интересна и динамична среда както за купувачите, така и за продавачите. Промените в тази сфера се случват във всяка една секунда, изгодните реализации дебнат от всеки ъгъл, но само истинските специалисти  успяват да осигурят изгодни условия, удовлетворяващи както купувача, така и продавача. Защо? Защото цените на имотите варират постоянно и едновременно с това желанията, целите и изискванията на съвременния човек са все по-високи, ясни и непоколебими. Реализаторите на XNVD са вашите НЕчовеци, с които наистина ще сключите НЕчовешки реализации и ще се сдобиете с вашия НЕреално добър имот! А защо не и дом от групата на устойчивите жилища, които все повече изпреварват всички останали видове имоти, когато става въпрос за покупка с перспектива?

Както добре знаем, един от най-наболелите проблеми на нашето съвремие е опазването на околната среда. В една ера на технологиите и скоростното развитие на човечеството, природата се оказва най-засегната от нашата консумация и нейното съхраняване е най-трудната задача, въпреки че човешкото същество е успяло да създаде множество революционни дигитални устройства. В момент като този, всичко, с което сме свикнали в ежедневието си като рутина, се налага да бъде променено и преосмислено. В този ред на мисли, сферата на недвижимите имоти също се изменя кардинално и налага нови тенденции. Устойчивите жилища са именно една от тях и се оказват сполучливо решение на множество проблеми.

Какво са устойчиви жилища и защо купувачите на имоти все повече започват да ги предпочитат като инвестиция?

Устойчивите жилища, наричани още и еко-жилища, са съвременни, иновативни архитектурни жилищни сгради, които са построени изцяло с мисъл за околната среда и нейното опазване. Този тип многофамилни сгради или единични къщи се отличава от останалите както с материалите, които са използвани за строежа (обикновено те са сертифицирани, че не вредят на околната среда, рециклират се лесно и придобиването им не е нарушило екологичния баланс), така и с цялостната си поддръжка. Пространствената ориентация и цялостната композиция са така планирани и реализирани, че се използва максимално много естествената слънчева енергия за отопление, изградени са с термоизолации и използват съвременни зелени технологии, чрез които се намалява замърсяването на околната среда.

Предимствата на устойчивите жилища са не само за околната среда, но и за обитателите им. Изградени от изцяло еко-съобразни материали, те допринасят за един по-здравословен начин на живот, като осигуряват чиста атмосфера, която не може да бъде гарантирана в една конвенционална сграда, построена с класическите материали, съдържащи различни химични съединения. Построени с мисъл за природата, устойчивите жилища са енергийно ефективни и това оказва влияние на температурата в тях целогодишно, което допринася за уюта и комфорта в дома. Консумацията на електрическа енергия и вода също е максимално оптимизирана и по този начин едновременно се опазват невъзобновяемите природни ресурси и се занижават максимално ежемесечните разходи на обитателите на тези сгради.

Разбира се, цените на устойчивите жилища са по-високи от тези на традиционните имоти, но погледнати в перспектива, те са много по-смислени, надеждни и разходите се възвръщат многократно чрез плащане на по-ниски сметки за ел. енергия, вода и множество други консумативи.

След различни проучвания на нашите специалисти се установи, че всъщност цената на такъв имот изглежда висока само на първо четене. Впоследствие се оказва, че тази инвестиция е много по-изгодна за купувачите, а дори и за наематели на устойчиво жилище. Не се колебайте да получите повече информация за устойчивите жилища в България от реализаторите на XNVD, които ще ви насочат към най-подходящата сграда за вас, съобразно бюджета, изискванията и предпочитанията ви!

 

 

ДРУГИ НОВИНИ

имоти

Защо лятото е подходящо време за смяна на имоти?

Пазарът на недвижими имоти е динамичен сектор, където времето може значително да повлияе за успеха на реализациите и потенциалната продажба на имот. За мнозина лятото се очертава като идеален период за смяна на жилище. Ако сте любопитни защо летният период се смята за най-доброто време за преместване, продължете да четете.

Времето и по-дългите дни

Една от най-убедителните причини да обмислите преместване през лятото са благоприятните климатични условия. Лятото обикновено предлага ясно небе и приятна температура, което прави процеса на разглеждане на имоти и транспортна логистика много по-лесен. Според Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) добрите метеорологични условия позволяват на потенциалните купувачи да изследват имотите на дневна светлина, подчертавайки по-ефективно характеристиките на дома и околностите. Освен това по-дългите дневни часове разширяват прозореца за огледи на имоти, осигурявайки гъвкавост както на купувачите, така и на продавачите да планират срещи след работно време или през уикендите.

Пазарна активност и запаси

През летните месеци често се наблюдава скок на пазарната активност. Данните показват, че обявите за имоти достигат пика си през това време, предлагайки по-широк избор за потенциални купувачи. Този увеличен инвентар означава, че купувачите имат повече възможности за избор, което им позволява да намерят имот, който най-добре отговаря на техните нужди и предпочитания. Освен това, повишените нива на активност водят до по-конкурентен пазар, което може да бъде изгодно за продавачите, които искат да постигнат по-високи цени за своите имоти. Повишеното търсене също ускорява процеса на транзакция, намалявайки времето, през което имотите остават на пазара.

Семейни и образователни съображения

За семейства с деца в училищна възраст лятото осигурява дълга почивка в академичния календар, което го прави подходящо време за преместване, без да прекъсвате учебната година. Този период позволява на децата да се адаптират към нова среда и да намерят нови приятели преди началото на новата учебна година. Според проучване семействата предпочитат да се местят през лятото, за да сведат до минимум въздействието върху образованието и социалния живот на децата си. Това съображение е от решаващо значение за поддържане на стабилност и приемственост за най-малките членове на семейството.

Икономически фактори

Икономическите тенденции също играят роля за превръщането на лятото в привлекателно време за смяна на имоти. В исторически план цените на имотите са склонни да се стабилизират или леко да се повишават през летните месеци, осигурявайки предвидим пазар както за купувачите, така и за продавачите. Освен това лихвените проценти по ипотеките често остават благоприятни, повлияни от по-широките икономически условия и парични политики. Лихвите по ипотечните кредити са склонни да бъдат конкурентни през лятото, което позволява на купувачите да осигурят по-добри финансови реализации. Тази икономическа среда може да облекчи финансовата тежест от закупуването на нов дом, което го прави стратегически разумно решение.

 

Лятото предлага уникална комбинация от благоприятно време, повишена пазарна активност и стабилни икономически условия, което го прави оптимално време за смяна на имоти. Семействата могат да се възползват от по-плавния преход, докато купувачите и продавачите могат да се възползват от динамичния и конкурентен пазар. Както винаги, от съществено значение е да вземете предвид личните обстоятелства и да се консултирате с реализаторите от XNVD, за да вземете информирани решения.

имоти

Нарастващата тенденция за по-малки и по-достъпни имоти

Ако до скоро беше много модерно и престижно всеки да притежава огромен имот, в който има множество стаи, разбира се, повечето неизползваеми, то към днешна дата тенденциите определено са променили посоката си.

Малките и кокетни жилища започват да се превръщат в основно търсене от страна на купувачите на недвижими имоти и тази потребителска нагласа определено е обоснована.

По-малко жилище – повече възможности

И тази зависимост се отнася за множество аспекти. Малките имоти носят със себе си голям набор от предимства, които ги правят все по-търсени и предпочитани:

Цената на малкото жилище – предимство от първостепенна важност

Разбира се, няма как да не започнем от нея. Логично е, че по-малка квадратура на имота би ви струвала по-малко средства. Което означава, че само по-себе си, по-малкото жилище винаги е по-достъпно за закупуване.

По-голяма свобода в управлението на финансите

Инвестирайки по-малка сума в имот, вие разполагате както със собствено жилище, така и с повече свободни средства, които да използвате за множество други неща: развлечения, образование, екскурзии или възвръщаеми инвестиции.

По-малко допълнителни разходи, свързани със самия имот

Квадратурата на имота е определяща за множество съпътстващи разходи, които се движат заедно с всяко жилище:

  • Енергийна ефективност: едно перо, което е от огромна важност. По-малките жилища се отопляват много по-лесно и едновременно с това комфортът в тях е максимален. Разходите за ток ще бъдат оптимални, а крайните резултати – възможно най-добри.
  • Поддръжка: хигиената и цялостната поддръжка на малките жилища е много по-лесна и едновременно с това по-качествена. Големите имоти са предпоставка за повече последващи инвестиции в различни сфери, докато малките жилища биха ви улеснили многократно от тази гледна точка.
  • Разходи към държавата: данъците и таксите, свързани с малките имоти, са в пъти по-малки отколкото тези на по-големите домове.
  • Инвестиции в личен комфорт и уют: по-малките жилища ви дават по-голяма възможност да инвестирате в по-качествени мебели и декоративни елементи, защото изискват по-малко обзавеждане и по-малка площ за отремонтиране. Това, от своя страна, ви позволява да се създадете едно пространство, което едновременно отговаря на личните ви представи и ви кара да се чувствате изцяло в свои води. От друга страна, колкото по-качествени мебели и декорации закупите, толкова по-вероятно е да са устойчиви и надежни във времето и да не се налага последваща реинвестиция.

Малкият имот е по-лесен за продажба

Вероятността да продадете по-лесно и по-бързо малък имот е много по-голяма отколкото да намерите купувач, на голямо жилище със специфично разпределение на площта. Малките имоти са много по-търсени и предпочитани заради предимствата си и това ги прави лесни за продажба и често времето от обявяването на жилището за продан до закупуването му е много по-малко от очакваното.

Перфектни за дългосрочно или краткосрочно отдаване под наем

Огромна рядкост е наематели да си търсят голямо жилище. Често причините, поради които някой търси дом под наем, са свързани с временни обстоятелства и почти никой не би искал да отделя месечно много пари за голям имот, който в бъдеще няма да притежава. От тази гледна точка, без значение дали говорим за дългосрочно отдаване под наем (за живеене в имота) или краткосрочно (отдаване само за нощувки), малките имоти са много по-предпочитани.

XNVD: Реализатори, които са до Вас и при покупка, и при продажба

С дългогодишен опит в сферата на недвижимите имоти, реализаторите от XNVD са ваш доверен партньор във всяка крачка, свързана с покупко-продажбата на жилище. Доверете се на специалистите, които ще Ви насочат към най-подходящите сделки за вас и превърнете покупко-продажбата на имот в истинско удоволствие.

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.