x-logo
Ползите от притежаването на имот в България

Ползите от притежаването на имот в България

 Публикувана на

Ползите от притежаването на имот в България

 Публикувана на

Ползите от притежаването на имот в България

Инвестицията в недвижим имот е една от най-често предпочитаните, независимо дали става въпрос за инвеститори, които правят големи вложения или за хора, които просто искат да съхранят парите си, купувайки нещо смислено. Всеки един добър икономист и финансист би ви казал, че най-безсмисленият ход е да държите спестяванията си в банка, а едно от най-добрите вложения е в недвижим имот. Едно от основните предимства на инвестицията в недвижими имоти е, че движението на тяхната стойност обикновено може да се прогнозира в дългосрочен план и това е вид сигурност за всеки, който желае да предприеме закупуване на имот – жилищен, бизнес или обработваема земя. В пазара на недвижими имоти рядко има сериозни колебания и рискът за купувачите е много малък. Ето и още няколко ползи от това да притежавате имот точно в България:

Да вложите спестяванията си в имот е умно и смислено решение, защото можете да оперирате с него по няколко различни начина в зависимост от нуждите си:

  • Можете да го отдадете под наем и да получавате ежемесечен сигурен доход;
  • Можете да го отдавате на нощувка и да печелите ежедневно;
  • Можете да продадете имота си бързо, лесно и удобно с помощта на реализаторите от XNVD във всеки един момент, в който имате нужда от парите си или просто искате да закупите друг имот. Нашите специалисти са винаги насреща да ви насочат към по-изгодна сделка!
  • Имотът, който сте закупили, може да се превърне във вашето собствено жилище или офис на мечтания ви бизнес!

Защо нашата страна е правилната дестинация за инвестиции в недвижими имоти?

България е страна, която въпреки репутацията си на държава с лош икономически статус, е райско кътче на Балканите. Благодарение на страхотното си местоположение, страната ни разполага с множество забележителности, природа и уникална Черноморска ивица. Именно тези места са ключови за закупуване на различни имоти – бизнес сгради или офиси, както и апартаменти, къщи или жилищни сгради.

Българското Черноморие е предпочитана дестинация както от българите, така и от множество чужденци, което го прави примамлива точка за закупуването на имот и отдаването му под наем сезонно.

Същото можем да кажем и за множеството български планини, в които можете да откриете неповторими къщи за гости, хижи и апартаменти, разположени на места, които нямат аналог не само в Европа, но и в света. Това е страхотен начин както да инвестирате средствата си, така и да ги възвърнете многократно в бъдеще, тъй като отдаването на имоти в близост до Черноморието и в планината е доходоносен бизнес.

Туристическите обекти в България също са много, тъй като страната ни има богата история и неповторими природни забележителности. Посещението им винаги се свързва с нощувка в района, а XNVD реализаторите са винаги насреща да ви запознаят с най-подходящите за вас имоти.

Едно от най-съществените пера при закупуването на имот е с кого си партнирате в тази неповторима игра! Доверете се на изключителните реализатори от XNVD, които са запознати с последните тенденции на пазара и винаги успяват да уловят най-изгодните имоти, които трудно бихте могли да откриете сами в традиционните сайтове за продажби на недвижими имоти. Вложете парите си умно, рентабилно и превърнете момента в истинско удоволствие с XNVD!

ДРУГИ НОВИНИ

имоти

Защо лятото е подходящо време за смяна на имоти?

Пазарът на недвижими имоти е динамичен сектор, където времето може значително да повлияе за успеха на реализациите и потенциалната продажба на имот. За мнозина лятото се очертава като идеален период за смяна на жилище. Ако сте любопитни защо летният период се смята за най-доброто време за преместване, продължете да четете.

Времето и по-дългите дни

Една от най-убедителните причини да обмислите преместване през лятото са благоприятните климатични условия. Лятото обикновено предлага ясно небе и приятна температура, което прави процеса на разглеждане на имоти и транспортна логистика много по-лесен. Според Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) добрите метеорологични условия позволяват на потенциалните купувачи да изследват имотите на дневна светлина, подчертавайки по-ефективно характеристиките на дома и околностите. Освен това по-дългите дневни часове разширяват прозореца за огледи на имоти, осигурявайки гъвкавост както на купувачите, така и на продавачите да планират срещи след работно време или през уикендите.

Пазарна активност и запаси

През летните месеци често се наблюдава скок на пазарната активност. Данните показват, че обявите за имоти достигат пика си през това време, предлагайки по-широк избор за потенциални купувачи. Този увеличен инвентар означава, че купувачите имат повече възможности за избор, което им позволява да намерят имот, който най-добре отговаря на техните нужди и предпочитания. Освен това, повишените нива на активност водят до по-конкурентен пазар, което може да бъде изгодно за продавачите, които искат да постигнат по-високи цени за своите имоти. Повишеното търсене също ускорява процеса на транзакция, намалявайки времето, през което имотите остават на пазара.

Семейни и образователни съображения

За семейства с деца в училищна възраст лятото осигурява дълга почивка в академичния календар, което го прави подходящо време за преместване, без да прекъсвате учебната година. Този период позволява на децата да се адаптират към нова среда и да намерят нови приятели преди началото на новата учебна година. Според проучване семействата предпочитат да се местят през лятото, за да сведат до минимум въздействието върху образованието и социалния живот на децата си. Това съображение е от решаващо значение за поддържане на стабилност и приемственост за най-малките членове на семейството.

Икономически фактори

Икономическите тенденции също играят роля за превръщането на лятото в привлекателно време за смяна на имоти. В исторически план цените на имотите са склонни да се стабилизират или леко да се повишават през летните месеци, осигурявайки предвидим пазар както за купувачите, така и за продавачите. Освен това лихвените проценти по ипотеките често остават благоприятни, повлияни от по-широките икономически условия и парични политики. Лихвите по ипотечните кредити са склонни да бъдат конкурентни през лятото, което позволява на купувачите да осигурят по-добри финансови реализации. Тази икономическа среда може да облекчи финансовата тежест от закупуването на нов дом, което го прави стратегически разумно решение.

 

Лятото предлага уникална комбинация от благоприятно време, повишена пазарна активност и стабилни икономически условия, което го прави оптимално време за смяна на имоти. Семействата могат да се възползват от по-плавния преход, докато купувачите и продавачите могат да се възползват от динамичния и конкурентен пазар. Както винаги, от съществено значение е да вземете предвид личните обстоятелства и да се консултирате с реализаторите от XNVD, за да вземете информирани решения.

имоти

Нарастващата тенденция за по-малки и по-достъпни имоти

Ако до скоро беше много модерно и престижно всеки да притежава огромен имот, в който има множество стаи, разбира се, повечето неизползваеми, то към днешна дата тенденциите определено са променили посоката си.

Малките и кокетни жилища започват да се превръщат в основно търсене от страна на купувачите на недвижими имоти и тази потребителска нагласа определено е обоснована.

По-малко жилище – повече възможности

И тази зависимост се отнася за множество аспекти. Малките имоти носят със себе си голям набор от предимства, които ги правят все по-търсени и предпочитани:

Цената на малкото жилище – предимство от първостепенна важност

Разбира се, няма как да не започнем от нея. Логично е, че по-малка квадратура на имота би ви струвала по-малко средства. Което означава, че само по-себе си, по-малкото жилище винаги е по-достъпно за закупуване.

По-голяма свобода в управлението на финансите

Инвестирайки по-малка сума в имот, вие разполагате както със собствено жилище, така и с повече свободни средства, които да използвате за множество други неща: развлечения, образование, екскурзии или възвръщаеми инвестиции.

По-малко допълнителни разходи, свързани със самия имот

Квадратурата на имота е определяща за множество съпътстващи разходи, които се движат заедно с всяко жилище:

  • Енергийна ефективност: едно перо, което е от огромна важност. По-малките жилища се отопляват много по-лесно и едновременно с това комфортът в тях е максимален. Разходите за ток ще бъдат оптимални, а крайните резултати – възможно най-добри.
  • Поддръжка: хигиената и цялостната поддръжка на малките жилища е много по-лесна и едновременно с това по-качествена. Големите имоти са предпоставка за повече последващи инвестиции в различни сфери, докато малките жилища биха ви улеснили многократно от тази гледна точка.
  • Разходи към държавата: данъците и таксите, свързани с малките имоти, са в пъти по-малки отколкото тези на по-големите домове.
  • Инвестиции в личен комфорт и уют: по-малките жилища ви дават по-голяма възможност да инвестирате в по-качествени мебели и декоративни елементи, защото изискват по-малко обзавеждане и по-малка площ за отремонтиране. Това, от своя страна, ви позволява да се създадете едно пространство, което едновременно отговаря на личните ви представи и ви кара да се чувствате изцяло в свои води. От друга страна, колкото по-качествени мебели и декорации закупите, толкова по-вероятно е да са устойчиви и надежни във времето и да не се налага последваща реинвестиция.

Малкият имот е по-лесен за продажба

Вероятността да продадете по-лесно и по-бързо малък имот е много по-голяма отколкото да намерите купувач, на голямо жилище със специфично разпределение на площта. Малките имоти са много по-търсени и предпочитани заради предимствата си и това ги прави лесни за продажба и често времето от обявяването на жилището за продан до закупуването му е много по-малко от очакваното.

Перфектни за дългосрочно или краткосрочно отдаване под наем

Огромна рядкост е наематели да си търсят голямо жилище. Често причините, поради които някой търси дом под наем, са свързани с временни обстоятелства и почти никой не би искал да отделя месечно много пари за голям имот, който в бъдеще няма да притежава. От тази гледна точка, без значение дали говорим за дългосрочно отдаване под наем (за живеене в имота) или краткосрочно (отдаване само за нощувки), малките имоти са много по-предпочитани.

XNVD: Реализатори, които са до Вас и при покупка, и при продажба

С дългогодишен опит в сферата на недвижимите имоти, реализаторите от XNVD са ваш доверен партньор във всяка крачка, свързана с покупко-продажбата на жилище. Доверете се на специалистите, които ще Ви насочат към най-подходящите сделки за вас и превърнете покупко-продажбата на имот в истинско удоволствие.

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.