x-logo
human wondering between to rent or buy a house

Наем срещу покупка: Кой е по-добрият избор за вашите нужди

имоти
инвестиране в имоти
недвижими имоти
покупка на имот
първи имот

 Публикувана на

Наем срещу покупка: Кой е по-добрият избор за вашите нужди

имоти
инвестиране в имоти
недвижими имоти
покупка на имот
първи имот

 Публикувана на

human wondering between to rent or buy a house

Една от най-големите дилеми на повечето от нас е дали да си закупим собствено жилище, или да си спестим множеството детайли и ангажименти около такава покупка и да се насочим към жилище под наем. Разбира се, и двата варианта имат своите предимства и недостатъци, които се определят в зависимост от множеството заобикалящи ни фактори. Всеки от нас се намира в различна житейска ситуация, която предполага различни финансови възможности и перспективи. Това е от съществено значение за вземане на такова сериозно решение.

Ето защо, с нашите експерти сме ви подготвили някои полезни насоки, които могат да ви бъдат от полза при решаването на този казус.

Защо, кога и как да се насочим към собствено жилище?

На първо място е важно да отбележим, че без значение дали става въпрос за наем или покупка на имот, е от приоритетна важност да се насочите към професионалисти. Те ще ви ориентират за всички подробности и тънкости, с които не сте запознати. Реализаторите от XNVD са винаги насреща да ви въведат в най-новите тенденции на пазара, както и да открият най-подходящия имот за вас!

Основното предимство при закупуването на имот е това, че всяко вложение, което правите си остава за вас. Ремонт, реновации, освежаване, а дори и самата инвестиция в имота, са разходи за ваша собственост.

Кой е най-подходящият момент? – Едва ли има точен момент, в който пазара за недвижими имоти е благоприятен за всеки един купувач. Решението е изцяло ваше и следва да бъде съобразено най-вече с вашата сигурност, финансова стабилност и психическа готовност, както и с правилния имот. Не бързайте да инвестирате в какъвто и да е имот, само и единствено, за да сте направили покупка. Изчакайте, за да се появи на пазара „вашият дом“ – този, който ще отговаря изцяло на изискванията и представите ви и едновременно с това ще бъде на цена, която не ви притеснява. Повярявайте, с XNVD такива имоти съществуват!

Кога наемането на жилище е по-добър вариант от инвестицията в собствен дом?

Наемането на жилище е бърз, сравнително безопасен (документално) процес, който по никакъв начин не би могъл да ви създаде проблеми. Основните предимства на наемането са, че винаги можете в рамките на месец да смените местоживеенето си, както и че нямате никакъв ангажимент към конкретния имот – с всички подробности се занимава хазяинът.

В кои случаи специалистите от XNVD препоръчват наем, а не покупка?

  • Когато не смятате да се установявате в даденото населено място, а просто имате намерение да пребивавате там за известно време;
  • Когато не сте сигурни, че финансовите ви възможности са стабилни и перспективни;
  • В случаи, в които не желаете да инвестирате в точно това населено място, но ви се налага да пребивавате там за неопределен период от време;

Разбира се, съществуват и някои неудобства около наемането на имот като например фактът, че вашият хазяин може да увеличи наема ви, когато реши или пък да ви помоли да напуснете имота. Със сигурност обаче, ако се насочите към нашите реализатори всички тези подробности ще бъдат уредени документално и вие ще имате достатъчно време за реакция!

ДРУГИ НОВИНИ

Опазване на наследството: привлекателността на реставрираните исторически имоти в България

Опазване на наследството: привлекателността на реставрираните исторически имоти в България

България е държава, която за разлика от много други може да се похвали с изключително богата история и респективно множество стойностни исторически обекти. Те носят в себе си духа на миналото и специфичните черти на историческата епоха, в която са били създадени. За разлика от държави с по-голямо население и размери, България прелива от културно-исторически обекти и много, много изоставени исторически имоти – къщи и обществени сгради, които на фона на лъскавите модерни сгради не привличат вниманието на инвеститори, архитекти, купувачи и продавачи на имоти, опериращи на пазара.

За съжаление, в наши дни много често такъв тип имоти рядко се ценят, тяхната стойност се подминава и доста често се предпочита застрояване на тяхно място вместо реставрацията им. А реставрирането е не само начин да опазим историческото наследство на страната си, но и форма на оригиналност и индивидуалност, която и до ден днешен остава без аналог.

Всяка историческа епоха се отличава с различен стил с характерни черти, които запазват в себе си историята и спецификите в архитектурата, наложени през този период. В наши дни, строителството определено е еднотипно, отразяващо предпочитанията и мирогледа на съвременното общество, като строежите, на които сме съвременници, също имат своята красота и уникалност. Но не можем да отречем, че на фона на модерните сгради, старинните имоти определено грабват вниманието и успяват да впечатлят както самите нас, така и чужденците, които живеят в България.

Поради тази причина, реставрирането на исторически имоти е една страхотна инвестиция, която ще ви донесе не само огромно удовлетворение, но и добри доходи при евентуално решение за продажба. Историческите имоти нямат аналог, тъй като тяхната епоха е вече отминала и стила, в който са построени, също безвъзвратно е отминал. Влагайки средства в един такъв имот, вие на практика се сдобивате с нещо уникално, неповторимо, притежаващо много по-висока стойност от модерен, съвременен имот. След проучване на пазара, специалистите от XNVD категорично заключават, че ценителите на имоти определено биха вложили средствата си в реставриран исторически имот, като тук говорим за вложители на европейско, а не само на национално ниво.

Едновременно с това, с решението да реставрирате исторически имот вие влагате средства както в бъдещето, така и в миналото и съхранявате историята и красотата на отминалите години, които няма как да бъдат пресъздадени, освен ако не бъдат опазени от самите нас. Реставрирайки имот вие имате принос не само в пазара на имоти, но и в опазването на българските исторически ценности.

Превръщането на тази дейност в тенденция и предпочитание на българската нация при инвестиране в имот зависи само и изцяло от нагласите на нашето общество и възпитанието, което даваме на децата си. Решението за реставрация или за закупуване на реставриран имот ви дава бижу, което едновременно е неповторимо както в сравнение с останалите имоти от тази епоха, така и в сравнение с модерните сгради, които преобладават в наши дни.

стратегии за изграждане на лоялност

5 лесни стратегии за изграждане на лоялност на клиентите в областта на недвижимите имоти

Един от важните фактори за осъществяването на успешни реализации, в които и двете страни са доволни, е доверието. Както добре знаем, без значение за коя професионална сфера говорим, лоялността и доверието се градят бавно, трудно и имат своите специфични изисквания. Клиентите са критични и недоверчиви, което е абсолютно тяхно право, а специалистите от своя страна – винаги устремени да изградят дългосрочна връзка с тях. Това важни с пълна сила и за областта на недвижимите имоти.

В динамична и пренаситена с компании сфера като нашата, да спечелиш доверието на клиента и да изградиш лоялност, партньорство и приятелство, е наистина трудна задача, но за реализаторите от XNVD това е просто поредното вълнуващо предизвикателство. А ние обичаме предизвикателствата и за нас е удоволствие да се справяме с тях ежедневно!

Това, което ни носи истинско удовлетворение от работата е, че няма ден, в който да не се налага да покоряваме нови върхове отново и отново, а единствената ни цел е да покажем на нашите клиенти, че работим с тях като с партньори и заедно градим пътя към реализирането на техния проект. По този начин, изграждането на доверие и лоялност се превръщат в естествен процес, а не в самоцел. Как го правим?

  1. Винаги работим с реални факти и анализи

Това е едно от най-важните правила в областта на недвижимите имоти, тъй като тенденциите в сферата се променят много бързо и лавират в много сериозни граници – често са на двете крайности! Поради тази причина е важно да сме винаги запознати с последните трендове в сферата и да разполагаме с достоверни анализи, на които да се опрем, когато насочваме своите клиенти.

  1. Бързина и коректност по време на работа

Ние ценим както собственото си време, така и времето на своите клиенти и осъзнаваме, колко е важно да бъдем винаги на разположение, когато става въпрос за работа. Поради тази причина, бързината и коректността са приоритетни точки на всеки реализатор от XNVD. Бързаме много, когато е възможно и забавяме темпото, когато е необходимо, но винаги оставаме коректни към своите колеги и клиенти, като ценим достойнството и неприкосновеността на всеки от тях.

  1. Индивидуален подход

Въпреки че в нашата индустрия в крайна сметка се свежда до покупко-продажба на имоти или тяхното отдаване под наем, то всеки един случай е различен сам по себе си и изисква различен подход, защото всеки клиент е с индивидуална история, желания и характер. Ние от XNVD се вслушваме във всеки детайл, който ви вълнува и изграждаме подход на работа спрямо нуждите на клиентите си, а това винаги носи след себе си трайни приятелства и сериозни бизнес партньорства!

  1. Обективност, честност, прозрачност

Не винаги това, което се случва на пазара на недвижими имоти е в полза на клиентите ни и понякога реализирането на проекта изисква повече от предвиденото време и средства. Ние не си спестяваме тези подробности! Без значение дали фактите ще се харесат на нашите клиенти, или не – ние се стремим да запазим своята обективност и честност и да представяме фактите и информацията такива, каквито са. Именно по този начин успяваме да спечелим сърцата на хората, с които работим и да разчитаме на разбиране от тяхна страна, без което успешните проекти биха били невъзможни.

  1. XNVD – професионализъм, партньорство, приятелство

Високото ниво на професионализъм на всеки един от екипа на XNVD, в комбинация с дългогодишния опит и постоянното себеусъвършенстване са онова, което ни отличава от останалите. Ние познаваме пазара на недвижими имоти и неговите тънкости и това е основната причина, поради която не спираме да го анализираме – просто, защото той е безграничен! Такива са и идеите, желанията и нуждите на клиентите.  Нашата основна цел е да превърнем срещата с непознат в дълготрайно партньорство, базирано на приятелство и много успешни реализации в бъдеще. Те ще бъдат както рентабилни, така и удовлетворяващи за всички участници в процеса!

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.