x-logo
eco friendly real estate in the village

Какво търси новото поколение

имоти
инвестиране в имоти
недвижими имоти
покупка на имот
първи имот

 Публикувана на

Какво търси новото поколение

имоти
инвестиране в имоти
недвижими имоти
покупка на имот
първи имот

 Публикувана на

eco friendly real estate in the village

Поколение Z – „различните“, „дигиталните туземци“

Поколение Z включва всички представители на населението, родени в периода между 1993 г. и 2001 г. Известни са още като „зумъри“, предхождащи поколението Алфа. Характеристиките на това поколение са интересни и много различни от на останалите поколения, тъй като неговите представители живеят в една изцяло променена, нова и на практика все още непозната среда.

Съвременници на осезаеми, кардинални промени в климата, особено критични към наболелите екологични проблеми и презастрояването, представителите на поколение Z имат нагласи и предпочитания, различни от тези на предшествениците си и започват да оформят поведение, характерно за тях. Естествено, това касае и пазара на недвижими имоти.

Какво търсят представителите на новото поколение?

За разликата от масовата, наложена до скоро тенденция за преместване в големите градове, напускане на провинцията и категорични предпочитания за живеене в центъра на големия град, то новото поколение Z видимо започва да оформя съвсем различен тренд. Това се дължи на измененията в заобикалящата ни среда, които оказват огромно влияние върху комфорта и качеството на живот. Все повече се търсят имоти в близост до големия град, но извън него – в спокойна, тиха и екологично чиста среда. Покрайнините на големите градове са предпочитани заради множеството предимства, които предлагат – чист въздух, по-малко трафик, но и близост до удобствата, които можем да имаме само в мегаполисите.

Наблюдава се и желание от страна на младите хора да живеят в селата, категорично отдалечени от големите градове. Голяма част от компаниите вече предлагат възможност за дистанционна работа благодарение на дигитализацията на почти всички професионални сфери и това дава възможност на младите да работят от всяка точка на света. И имайки правото да избират, те залагат на тихи и отдалечени от градската шумотевица места, насочвайки се към реновирането на стари къщи.

Това е и другото явно предпочитание, което се проявява не само при оглед на тенденциите в пазара на недвижими имоти – желанието за повече зелени площи и по-малко застроени места. Водейки разнообразни политики, програми и дори протести с цел защита на природата, представителите на поколение Z все по-често предпочитат да се заселват на места, които им дават повече пространство, повече зеленина и чист въздух, което предполага по-голямо търсене на къщи или апартаменти в по-малки градове.

В резултат, това желание поражда и интересната комбинация от живот в големия град, но в иновативни, екосъобразни имоти. Иновациите в строителството често са обвързани с опазване на околната среда и в този контекст се реализират много интересни проекти, които стават все по-търсени и предпочитани, когато говорим за покупко-продажба или отдаване под наем в големия град. Къщи със зелени покриви, професионално озеленяване на всяко свободно пространство около имота, използване на слънчеви панели и много други „зелени“ опции са все по-желани и навлизат като масови сред обществото.

Пазарът на недвижими имоти е изцяло зависим от предпочитанията и нагласите на младите хора, тъй като те са най-голямата група от купувачи и продавачи, които обуславят нишата. Поради тази причина, техните желания и тенденциите, които оформят са основен обект на изследвания и анализи от страна на специалистите в сферата на недвижимите имоти. Различни, критични, изцяло дигитализирани, представителите на поколение Z знаят какво искат и как да го получат!

ДРУГИ НОВИНИ

Опазване на наследството: привлекателността на реставрираните исторически имоти в България

Опазване на наследството: привлекателността на реставрираните исторически имоти в България

България е държава, която за разлика от много други може да се похвали с изключително богата история и респективно множество стойностни исторически обекти. Те носят в себе си духа на миналото и специфичните черти на историческата епоха, в която са били създадени. За разлика от държави с по-голямо население и размери, България прелива от културно-исторически обекти и много, много изоставени исторически имоти – къщи и обществени сгради, които на фона на лъскавите модерни сгради не привличат вниманието на инвеститори, архитекти, купувачи и продавачи на имоти, опериращи на пазара.

За съжаление, в наши дни много често такъв тип имоти рядко се ценят, тяхната стойност се подминава и доста често се предпочита застрояване на тяхно място вместо реставрацията им. А реставрирането е не само начин да опазим историческото наследство на страната си, но и форма на оригиналност и индивидуалност, която и до ден днешен остава без аналог.

Всяка историческа епоха се отличава с различен стил с характерни черти, които запазват в себе си историята и спецификите в архитектурата, наложени през този период. В наши дни, строителството определено е еднотипно, отразяващо предпочитанията и мирогледа на съвременното общество, като строежите, на които сме съвременници, също имат своята красота и уникалност. Но не можем да отречем, че на фона на модерните сгради, старинните имоти определено грабват вниманието и успяват да впечатлят както самите нас, така и чужденците, които живеят в България.

Поради тази причина, реставрирането на исторически имоти е една страхотна инвестиция, която ще ви донесе не само огромно удовлетворение, но и добри доходи при евентуално решение за продажба. Историческите имоти нямат аналог, тъй като тяхната епоха е вече отминала и стила, в който са построени, също безвъзвратно е отминал. Влагайки средства в един такъв имот, вие на практика се сдобивате с нещо уникално, неповторимо, притежаващо много по-висока стойност от модерен, съвременен имот. След проучване на пазара, специалистите от XNVD категорично заключават, че ценителите на имоти определено биха вложили средствата си в реставриран исторически имот, като тук говорим за вложители на европейско, а не само на национално ниво.

Едновременно с това, с решението да реставрирате исторически имот вие влагате средства както в бъдещето, така и в миналото и съхранявате историята и красотата на отминалите години, които няма как да бъдат пресъздадени, освен ако не бъдат опазени от самите нас. Реставрирайки имот вие имате принос не само в пазара на имоти, но и в опазването на българските исторически ценности.

Превръщането на тази дейност в тенденция и предпочитание на българската нация при инвестиране в имот зависи само и изцяло от нагласите на нашето общество и възпитанието, което даваме на децата си. Решението за реставрация или за закупуване на реставриран имот ви дава бижу, което едновременно е неповторимо както в сравнение с останалите имоти от тази епоха, така и в сравнение с модерните сгради, които преобладават в наши дни.

стратегии за изграждане на лоялност

5 лесни стратегии за изграждане на лоялност на клиентите в областта на недвижимите имоти

Един от важните фактори за осъществяването на успешни реализации, в които и двете страни са доволни, е доверието. Както добре знаем, без значение за коя професионална сфера говорим, лоялността и доверието се градят бавно, трудно и имат своите специфични изисквания. Клиентите са критични и недоверчиви, което е абсолютно тяхно право, а специалистите от своя страна – винаги устремени да изградят дългосрочна връзка с тях. Това важни с пълна сила и за областта на недвижимите имоти.

В динамична и пренаситена с компании сфера като нашата, да спечелиш доверието на клиента и да изградиш лоялност, партньорство и приятелство, е наистина трудна задача, но за реализаторите от XNVD това е просто поредното вълнуващо предизвикателство. А ние обичаме предизвикателствата и за нас е удоволствие да се справяме с тях ежедневно!

Това, което ни носи истинско удовлетворение от работата е, че няма ден, в който да не се налага да покоряваме нови върхове отново и отново, а единствената ни цел е да покажем на нашите клиенти, че работим с тях като с партньори и заедно градим пътя към реализирането на техния проект. По този начин, изграждането на доверие и лоялност се превръщат в естествен процес, а не в самоцел. Как го правим?

  1. Винаги работим с реални факти и анализи

Това е едно от най-важните правила в областта на недвижимите имоти, тъй като тенденциите в сферата се променят много бързо и лавират в много сериозни граници – често са на двете крайности! Поради тази причина е важно да сме винаги запознати с последните трендове в сферата и да разполагаме с достоверни анализи, на които да се опрем, когато насочваме своите клиенти.

  1. Бързина и коректност по време на работа

Ние ценим както собственото си време, така и времето на своите клиенти и осъзнаваме, колко е важно да бъдем винаги на разположение, когато става въпрос за работа. Поради тази причина, бързината и коректността са приоритетни точки на всеки реализатор от XNVD. Бързаме много, когато е възможно и забавяме темпото, когато е необходимо, но винаги оставаме коректни към своите колеги и клиенти, като ценим достойнството и неприкосновеността на всеки от тях.

  1. Индивидуален подход

Въпреки че в нашата индустрия в крайна сметка се свежда до покупко-продажба на имоти или тяхното отдаване под наем, то всеки един случай е различен сам по себе си и изисква различен подход, защото всеки клиент е с индивидуална история, желания и характер. Ние от XNVD се вслушваме във всеки детайл, който ви вълнува и изграждаме подход на работа спрямо нуждите на клиентите си, а това винаги носи след себе си трайни приятелства и сериозни бизнес партньорства!

  1. Обективност, честност, прозрачност

Не винаги това, което се случва на пазара на недвижими имоти е в полза на клиентите ни и понякога реализирането на проекта изисква повече от предвиденото време и средства. Ние не си спестяваме тези подробности! Без значение дали фактите ще се харесат на нашите клиенти, или не – ние се стремим да запазим своята обективност и честност и да представяме фактите и информацията такива, каквито са. Именно по този начин успяваме да спечелим сърцата на хората, с които работим и да разчитаме на разбиране от тяхна страна, без което успешните проекти биха били невъзможни.

  1. XNVD – професионализъм, партньорство, приятелство

Високото ниво на професионализъм на всеки един от екипа на XNVD, в комбинация с дългогодишния опит и постоянното себеусъвършенстване са онова, което ни отличава от останалите. Ние познаваме пазара на недвижими имоти и неговите тънкости и това е основната причина, поради която не спираме да го анализираме – просто, защото той е безграничен! Такива са и идеите, желанията и нуждите на клиентите.  Нашата основна цел е да превърнем срещата с непознат в дълготрайно партньорство, базирано на приятелство и много успешни реализации в бъдеще. Те ще бъдат както рентабилни, така и удовлетворяващи за всички участници в процеса!

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.