x-logo
neighborhood buy a property

Избор на правилния квартал: Фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате имот

имот
инвестиране в имоти
недвижими имоти
покупка на имот

 Публикувана на

Избор на правилния квартал: Фактори, които трябва да имате предвид, когато купувате имот

имот
инвестиране в имоти
недвижими имоти
покупка на имот

 Публикувана на

neighborhood buy a property

Консултантите на XNVD са магьосници и това е неоспорим факт, но както знаем винаги има неща, с които трябва да се съобразим при избора на имот и които трябва да съчетаем по максимално добър начин, за да успеем да превърнем целта в изпълнена, а мечтата – в сбъдната. Поради тази причина е от изключителна важност да имате ясни изисквания към имота, който ще купувате, да сте наясно с кои елементи бихте направили компромис и кои на всяка цена трябва да присъстват. Много от подробностите се оказват недообмислени в хода на избор на имот – клиентите се замислят за тях едва когато консултантът ги постави като въпрос и това удължава достигането до крайната цел.

Едно от най-важните пера при избор на имот е местоположението. Лесно е да посочим един желан квартал и да се фокусираме върху него, но факторите около всяко местоположение са много и няма място, което да притежава само плюсове. Преценявайки плюсовете и минусите спрямо личите ни предпочитания и изисквания можем много по-лесно да вземем категорично решение. А нашите реализатори винаги изискват максимума и се стремят да постигнат и невъзможното при избор на имот. Дайте им ясни опорни точки и вижте на какво са способни! Но за тази цел е важно да съобразите някои основи фактори при избора на местоположение, защото то е една от първите стъпки при критериите за имот след бюджета и площта:

Начинът ни на живот определя и приоритетните ни точки при избор на имот. Важно е да сме наясно дали искаме този имот да бъде в близост до работното ни място, или държим да е удобно за децата ни от гледна точка на учебни заведения. Съображенията трябва да включват още болнични заведения и/или институции, ако често посещаваме такива и това би ни улеснило.

Всеки квартал си има своите предимства и недостатъци и всеки от нас има своите виждания за бъдещето. Изяснете си какво всъщност е важно за вас – добрата инфраструктура, сигурността и безопасността, степента на застрояване и озеленяване, наличието на детски градини, училища и площадки – мастър консултантите на XNVD могат да открият всичко в едно, но е важно това да се знае предварително, за да не се окаже пренебрегнат някой важен фактор.

Често характеристика на почти всеки имот в продажба е „разположен на комуникативно място“, но както добре знаем, в големите градове „комуникативно място“ може да означава много различни, а и дори непрактични за частния случай места. Съобразете местоположението на имота с вашето ежедневие и изберете локация, която е максимално подходяща за вас – транспортни връзки, които ви вършат работа, а не много на брой такива, от които нито една не бихте използвали. Обърнете внимание на трафика в района, видовете обществен транспорт, паркоместата и общото състояние на пътищата.

Удобствата в района са следващия важен елемент – козметични салони, ресторанти, заведения за бързо хранене, търговски центрове, денонощни аптеки – колкото и да смятате, че е задължително всяко от тези звена да присъства във всеки квартал, има и такива места, които не са толкова добре устроени и много от важните точки липсват. Уверете се, че всичко, от което имате нужда, ще ви бъде на една ръка разстояние!

И не на последно място – заобикалящата среда в квартала. Важно е, по възможност да се запознаете с целия квартал и да обърнете внимание на благоустройството – има ли достатъчно паркове, градинки и зеленина като цяло. Презастрояването е сигнал, че изгледите за в бъдеще не са много добри и зеленината едва ли ще се увеличава, а напротив. Спокойствието също е много важно – има ли много движение, наблюдава ли се голям човекопоток по всяко време на денонощието? Обърнете внимание и на поддръжката на избраната от вас локация – чистота, осветление, постройки и площи в близост.

Всички тези елементи са от съществена важност при избор на местоположение преди закупуване на имот. Не забравяйте, че влизате в това неповторимо предизвикателство с XNVD и нашите реализатори са наясно и с най-тихите и пусти улички около предлаганите имоти – от вас се изисква само да попитате и да попивате професионални съвети!

 

ДРУГИ НОВИНИ

Опазване на наследството: привлекателността на реставрираните исторически имоти в България

Опазване на наследството: привлекателността на реставрираните исторически имоти в България

България е държава, която за разлика от много други може да се похвали с изключително богата история и респективно множество стойностни исторически обекти. Те носят в себе си духа на миналото и специфичните черти на историческата епоха, в която са били създадени. За разлика от държави с по-голямо население и размери, България прелива от културно-исторически обекти и много, много изоставени исторически имоти – къщи и обществени сгради, които на фона на лъскавите модерни сгради не привличат вниманието на инвеститори, архитекти, купувачи и продавачи на имоти, опериращи на пазара.

За съжаление, в наши дни много често такъв тип имоти рядко се ценят, тяхната стойност се подминава и доста често се предпочита застрояване на тяхно място вместо реставрацията им. А реставрирането е не само начин да опазим историческото наследство на страната си, но и форма на оригиналност и индивидуалност, която и до ден днешен остава без аналог.

Всяка историческа епоха се отличава с различен стил с характерни черти, които запазват в себе си историята и спецификите в архитектурата, наложени през този период. В наши дни, строителството определено е еднотипно, отразяващо предпочитанията и мирогледа на съвременното общество, като строежите, на които сме съвременници, също имат своята красота и уникалност. Но не можем да отречем, че на фона на модерните сгради, старинните имоти определено грабват вниманието и успяват да впечатлят както самите нас, така и чужденците, които живеят в България.

Поради тази причина, реставрирането на исторически имоти е една страхотна инвестиция, която ще ви донесе не само огромно удовлетворение, но и добри доходи при евентуално решение за продажба. Историческите имоти нямат аналог, тъй като тяхната епоха е вече отминала и стила, в който са построени, също безвъзвратно е отминал. Влагайки средства в един такъв имот, вие на практика се сдобивате с нещо уникално, неповторимо, притежаващо много по-висока стойност от модерен, съвременен имот. След проучване на пазара, специалистите от XNVD категорично заключават, че ценителите на имоти определено биха вложили средствата си в реставриран исторически имот, като тук говорим за вложители на европейско, а не само на национално ниво.

Едновременно с това, с решението да реставрирате исторически имот вие влагате средства както в бъдещето, така и в миналото и съхранявате историята и красотата на отминалите години, които няма как да бъдат пресъздадени, освен ако не бъдат опазени от самите нас. Реставрирайки имот вие имате принос не само в пазара на имоти, но и в опазването на българските исторически ценности.

Превръщането на тази дейност в тенденция и предпочитание на българската нация при инвестиране в имот зависи само и изцяло от нагласите на нашето общество и възпитанието, което даваме на децата си. Решението за реставрация или за закупуване на реставриран имот ви дава бижу, което едновременно е неповторимо както в сравнение с останалите имоти от тази епоха, така и в сравнение с модерните сгради, които преобладават в наши дни.

стратегии за изграждане на лоялност

5 лесни стратегии за изграждане на лоялност на клиентите в областта на недвижимите имоти

Един от важните фактори за осъществяването на успешни реализации, в които и двете страни са доволни, е доверието. Както добре знаем, без значение за коя професионална сфера говорим, лоялността и доверието се градят бавно, трудно и имат своите специфични изисквания. Клиентите са критични и недоверчиви, което е абсолютно тяхно право, а специалистите от своя страна – винаги устремени да изградят дългосрочна връзка с тях. Това важни с пълна сила и за областта на недвижимите имоти.

В динамична и пренаситена с компании сфера като нашата, да спечелиш доверието на клиента и да изградиш лоялност, партньорство и приятелство, е наистина трудна задача, но за реализаторите от XNVD това е просто поредното вълнуващо предизвикателство. А ние обичаме предизвикателствата и за нас е удоволствие да се справяме с тях ежедневно!

Това, което ни носи истинско удовлетворение от работата е, че няма ден, в който да не се налага да покоряваме нови върхове отново и отново, а единствената ни цел е да покажем на нашите клиенти, че работим с тях като с партньори и заедно градим пътя към реализирането на техния проект. По този начин, изграждането на доверие и лоялност се превръщат в естествен процес, а не в самоцел. Как го правим?

  1. Винаги работим с реални факти и анализи

Това е едно от най-важните правила в областта на недвижимите имоти, тъй като тенденциите в сферата се променят много бързо и лавират в много сериозни граници – често са на двете крайности! Поради тази причина е важно да сме винаги запознати с последните трендове в сферата и да разполагаме с достоверни анализи, на които да се опрем, когато насочваме своите клиенти.

  1. Бързина и коректност по време на работа

Ние ценим както собственото си време, така и времето на своите клиенти и осъзнаваме, колко е важно да бъдем винаги на разположение, когато става въпрос за работа. Поради тази причина, бързината и коректността са приоритетни точки на всеки реализатор от XNVD. Бързаме много, когато е възможно и забавяме темпото, когато е необходимо, но винаги оставаме коректни към своите колеги и клиенти, като ценим достойнството и неприкосновеността на всеки от тях.

  1. Индивидуален подход

Въпреки че в нашата индустрия в крайна сметка се свежда до покупко-продажба на имоти или тяхното отдаване под наем, то всеки един случай е различен сам по себе си и изисква различен подход, защото всеки клиент е с индивидуална история, желания и характер. Ние от XNVD се вслушваме във всеки детайл, който ви вълнува и изграждаме подход на работа спрямо нуждите на клиентите си, а това винаги носи след себе си трайни приятелства и сериозни бизнес партньорства!

  1. Обективност, честност, прозрачност

Не винаги това, което се случва на пазара на недвижими имоти е в полза на клиентите ни и понякога реализирането на проекта изисква повече от предвиденото време и средства. Ние не си спестяваме тези подробности! Без значение дали фактите ще се харесат на нашите клиенти, или не – ние се стремим да запазим своята обективност и честност и да представяме фактите и информацията такива, каквито са. Именно по този начин успяваме да спечелим сърцата на хората, с които работим и да разчитаме на разбиране от тяхна страна, без което успешните проекти биха били невъзможни.

  1. XNVD – професионализъм, партньорство, приятелство

Високото ниво на професионализъм на всеки един от екипа на XNVD, в комбинация с дългогодишния опит и постоянното себеусъвършенстване са онова, което ни отличава от останалите. Ние познаваме пазара на недвижими имоти и неговите тънкости и това е основната причина, поради която не спираме да го анализираме – просто, защото той е безграничен! Такива са и идеите, желанията и нуждите на клиентите.  Нашата основна цел е да превърнем срещата с непознат в дълготрайно партньорство, базирано на приятелство и много успешни реализации в бъдеще. Те ще бъдат както рентабилни, така и удовлетворяващи за всички участници в процеса!

СТАНИ РЕАЛИЗАТОР

Попълни твоите данни и изпрати CV, за да бъдеш част от Х отбора, а ние ще се свържем с теб за насрочване на интервю.